Kopie van IMG_3626

nieuws

11 januari informatieochtend

15 december, 2017

Op donderdag 11 januari is er een informatieochtend voor belangstellende ouders om 9.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we over onze school, nemen we samen een kijkje in de groepen en kunt u al uw vragen stellen over ons onderwijs. Aanmelden voor deze ochtend kan door een mailtje te sturen naar cordularooijendijk@mkcdeamstel.nl. De ingang van onze school ligt tijdelijk aan de schoolpleinzijde aan de Markonstraat 1.

Kerstvakantie

15 december, 2017

Van vrijdag 22 december om 12.15 uur tot en met zondag 7 januari 2018 hebben we kerstvakantie en is de school gesloten.

Studiedag 10 november

7 november, 2017

Op vrijdag 10 november heeft het schoolteam een studiedag voor een cursus bedrijfshulpverlening en is de school gesloten. De opvang  van ons MKC is geopend.

Nieuwe collega gezocht!

18 oktober, 2017

Ben jij die nieuwe, enthousiaste collega die we zoeken? https://www.meesterbaan.nl/73468-vacatures-groepsleerkracht-amsterdam-montessorischool-de-amstel.aspx

Herfstvakantie 20 t/m 29 oktober

18 oktober, 2017

Op vrijdag 20 oktober heeft de school een studiedag en zijn de leerlingen vrij. De aansluitende herfstvakantie duurt van 21 oktober tot en met 29 oktober. De opvang SKW in ons MKC is geopend.

 

Studiedagen 25 en 26 september

7 september, 2017

Op 25 en 26 september heeft onze school twee studiedagen. De leerlingen zijn vrij. De opvang is geopend.

Informatieochtend 13 september

7 september, 2017

Op woensdag 13 september is er een informatieochtend voor belangstellende ouders om 9.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we over onze school, nemen we samen een kijkje in de groepen en kunt u al uw vragen stellen over ons onderwijs. Aanmelden voor deze ochtend kan door een mailtje te sturen naar cordularooijendijk@mkcdeamstel.nl. De ingang van onze school ligt tijdelijk aan de schoolpleinzijde aan de Markonstraat 1. For parents who don’t speak Dutch: there will be an information meeting in English at 10.30 o’ clock.

Vanwege de grote belangstelling voor onze school is het helaas niet mogelijk om individuele afspraken te maken voor informatie over de school of een rondleiding.

Graag tot dan!

Schoolgids 2017-2018

7 september, 2017

De nieuwe schoolgids voor schooljaar 2017-2018 kunt u via deze link inzien: Schoolgids 2017 2018 Montessorischool De Amstel september 2017

Enthousiaste groepsleerkrachten gezocht!

28 mei, 2017

Onze school is per 1 augustus 2017 op zoek naar enthousiaste groepsleerkrachten vanwege de groei van onze school. De vacatures zijn te vinden op: https://www.meesterbaan.nl/67923-vacatures-enthousiaste-groepsleerkrachten-gezocht-amsterdam-montessorischool-de-amstel.aspx?doelgroep=2&id_regio=2&id_functie=102&id_sector=-1&p=-1&o=asc&s=DatumGeplaatst&ctr=0

Geïnteresseerd? Stuur je motivatiebrief en cv naar Cordula Rooijendijk (directeur), cordularooijendijk@mkcdeamstel.nl

Nieuwe collega’s gezocht!

12 april, 2017

Kinderen opleiden tot zelfstandige, zelfbewuste mensen met oog voor elkaar en de wereld om hen heen. Kinderen een stevige basis meegeven en hun talenten laten ontwikkelen, zodat ze de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien. Dat is waar Montessorischool De Amstel voor staat.

Montessorischool de Amstel bestaat 4 jaar. De school is gelegen in de nieuwbouwwijk het Amstelkwartier. Onze school bestaat komend schooljaar uit vier onderbouwgroepen 1/2, twee groepen 4/5, een groep 3/4/5, een groep 5/6 en een groep 7/8. Vanwege de sterke groei van de school tellen sommige klassen komend schooljaar twee jaargroepen, maar zodra dit kan zullen alle midden- en bovenbouwklassen weer uit drie jaargroepen bestaan. We zijn een moderne montessorischool in opbouw, die gebruik maakt van blended learning: we combineren concreet (montessori)materiaal van hout en papier met digitaal materiaal op iPads en andere devices.

Vanwege de groei van de school heeft Montessorischool De Amstel met ingang van 1 augustus 2017 diverse vacatures in groep 1/2 en groep 3 tot en met 6 (wtf van minimaal 0,4 tot 1,0). Vanwege de groei van de school gaat de voorkeur uit naar sollicitanten met affiniteit voor verschillende bouwen: onder-, midden- en/of bovenbouw.

Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke aanstelling van een jaar, die bij goed functioneren na twee tijdelijke aanstellingen wordt omgezet naar een vaste aanstelling. De voorkeur gaat uit naar sollicitanten die meerdere part time werktijdfactoren kunnen vervullen.

Van de nieuwe collega wordt verwacht dat hij/zij:

  • van aanpakken houdt en hard kan werken
  • flexibel is en goed kan relativeren
  • het leuk vindt om substantiële bijdragen te leveren aan de verdere opbouw van onze montessorischool en aansluit bij de reeds vormgegeven inhoudelijke vernieuwingen en keuzes
  • montessori-ervaring heeft en met heterogene groepen heeft gewerkt, of bereid is zich daarin te scholen
  • dagelijks reflecteert op het eigen handelen en bereid is en blijft om nieuwe dingen te leren
  • bereid is om samen met collega’s te leren en samen de verantwoordelijkheid te dragen over alle leerlingen in de school, en de school als geheel
  • open en helder communiceert naar collega’s en ouders, zowel mondeling als schriftelijk, bijvoorbeeld via in het digitale ouderportaal
  • digitaal goed is onderlegd en openstaat voor nieuwe digitale ontwikkelingen, en kan werken in de klas met blended portfolio’s, iPads en Chromebooks
  • in staat is de leerlingen 21e-eeuwse vaardigheden bij te brengen
  • goed kan samenwerken met collega’s in de school en met de partners Dynamo (voorschool) en SKW (KDV en BSO) in ons Montessori Kind Centrum.

 

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten (werknemers van STAIJ) voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie: www.mkcdeamstel.nl, en het Facebook- en Twitteraccount van de school.

Sollicitatiebrieven kunnen worden gestuurd tot uiterlijk 8 mei 2017 naar de directeur, Cordula Rooijendijk, cordularooijendijk@mkcdeamstel.nl. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Cordula Rooijendijk, 020-370 67 05, of via een mail.